Our Recent Posts

Archive

Tags

No tags yet.

Vrouwen met ASS

Een tijd terug heb ik laten weten dat ik dit jaar ga afstuderen en dat ik een onderzoek ga doen naar studerende vrouwen met autisme. Dit onderzoek is inmiddels afgerond, nog niet ingeleverd! Dat mag ik aankomende vrijdagochtend doen. Ik heb al wel een aantal interessante resultaten met jullie te delen.

Een vrouwelijke student met autisme ervaart een dag niet als positief, maar koppelt hier een negatieve betekenis aan. Een verklaring hiervoor kan zijn is, hoewel er tegenwoordig vooruitgang wordt geboekt op gebied van het begrijpen van ASS, ervaren onderzoekers het hedendaags nog steeds als moeilijk om ASS te herkennen bij vrouwen op het moment dat er geen zichtbare cognitieve beperkingen zijn.

De ervaring van studerende vrouwen met een autisme stoornis is veelal negatief. De ondersteuningsbehoefte ligt in het gebied van acceptatie en autonomie, bijvoorbeeld dat vrouwen met autisme meer gezien willen worden door de hogeschool. De manier waarop vrouwen met autisme studeren ervaren is onderzocht en welke behoefte er is, is uitgewerkt. Deze kan op meerdere manieren vervuld worden. Er is behoefte aan een groep waarin ervaringen uitgewisseld kunnen worden. Er is behoefte aan het betrekken van vrouwen met ASS. Er is behoefte aan dat studenten zich meer gezien en gehoord voelen. Er is behoefte aan leren zelfstandig werken in plaats van studenten zelfstandig laten werken.

Er is behoefte aan algehele, gepaste ondersteuning tijdens de studie in samenspraak met de studenten met autisme.

Herken jij hier nou jezelf in, en denk je: ik heb op dit moment behoefte aan ondersteuning? Wees dan niet bang en kies voor jezelf. Stuur mij een bericht of bel mij. Dan kunnen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen.

Met vriendelijke groet,

#student #coaching #autism #groningen #socialentrepreneur #research

©2018 by ASS Studentcoach. Proudly created with Wix.com