Our Recent Posts

Archive

Tags

No tags yet.

"Kunnen meisjes ook autisme hebben?"

Gisteren is de Autismeweek officieel begonnen. In het kader van deze week zal ik daarom ook een update gaan schrijven over mijn bedrijf, want dit doe ik eigenlijk niet heel vaak. Zelf vind ik het een drempel om mijn social media bij te houden, terwijl ik absoluut de waarde hiervan inzie! Wellicht heb ik een student social media-coach met autisme nodig, dan kan ik hem/haar helpen met de studie ;)

Op het moment heb ik een cliënt waar ik ontzettend trots op ben met de stappen die deze cliënt tot nu toe heeft ondernomen en blijft zetten. Mij geeft het ontzettend veel voldoening om te zien dat mijn coaching en voornamelijk ook het doorzettingsvermogen van mijn cliënt diegene al zover heeft gebracht. Dit is waarvoor ik het doe.

Ook ben ik binnen NHL Stenden stappen aan het zetten om een Congres over Autisme voor docenten te organiseren samen met de organisaties StudieSucces, NVA, Autisme Campus en het decanaat van NHL Stenden. Inmiddels is er een datum geprikt en zijn wij op zoek naar leuke sprekers voor op deze middag, dus als jij iemand kent of wellicht jezelf aanbiedt als student met autisme neem dan contact op met dit mailadres: ass.studentcoach@gmail.com.

Verder ga ik (hopelijk) in september beginnen met de Honours Minor Buiten Kaders Denken. Hier ga ik samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen meer aandacht proberen te krijgen voor vrouwen met autisme. Dit met als reden dat ik laatst een lunchlezing over autisme had en hier iets gebeurde waardoor mijn nekharen overeind gingen staan. En dit voorval gaf mij ook meer reden om vooral door te blijven gaan met het taboe op autisme doorbreken. Ik zat namelijk vrij vooraan, en was dus nog niet opgemerkt door de mevrouw in kwestie, en opeens hoorde ik de vraag: "Kunnen meisjes ook autisme hebben?".

Ik schrok van de onwetendheid en voelde allerlei emoties door mijn lichaam heengaan die ik eigenlijk niet kon plaatsen. Het enige wat ik nu weet is dat ik door moet gaan met buiten kaders denken, het taboe doorbreken en in mijn doel moet blijven geloven. Meisjes kunnen wel degelijk autisme hebben: er zit hier eentje achter haar laptop een blog te schrijven over wat ze tot nu heeft bereikt!

Bedankt voor het lezen en wellicht tot snel.

P.S.: Als je wilt weten wat voor leuke activiteiten er in Nederland plaatsvinden in het kader van de Autismeweek, zeker hier even een kijkje nemen! https://autismeweek.nl/evenementen

Maria


©2018 by ASS Studentcoach. Proudly created with Wix.com