Our Recent Posts

November 16, 2020

December 10, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

Aafke heeft (bijna) gelijk

January 30, 2019

Het is eigenlijk discriminatie, want de prijzen die je betaald voor een medische keuring zijn torenhoog. Ikzelf doe aan rijlessen op het moment en heb €350,- moeten betalen voor een kwartiertje bij de psycholoog en bij de psychiater in totaal. Veel te veel als je het mij vraagt en ik vind dat als het CBR iets als een gezondheidsverklaring mag eisen (volkomen terecht ook, sommige mensen mogen niet rijden wat mij betreft) dat zij daar ook een bepaalde subsidie in mogen brengen.

 

Of in ieder geval een grens stellen aan wat een psycholoog + psychiater mag vragen. Want dit is wel extreem hoog.

 

Wat ik helaas wel heel jammer en ook schokkend vind om te horen van Aafke is de volgende uitspraak: "Ik raad iedereen aan: denk er twee keer over na voor je die gezondheidsverklaring eerlijk invult."

 

Stel, je vult deze gezondheidsverklaring oneerlijk in en je veroorzaakt een ongeluk met letselschade dan mag de advocaat van het slachtoffer jouw medisch dossier opvragen. Waarin dus staat dat jij ASS/een depressie/AD(H)D hebt. En op basis hiervan kan jouw verzekeraar zeggen dat hij de financiële schade tot een zekere hoogte vergoedt of helemaal niet. Dit verschilt per verzekeraar.

 

Tip van Flip: lieg alsjeblieft niet over je eigen gezondheid, want dat is waarschijnlijk nog duurder dan die ene medische keuring die je moet afleggen. Iedere 5 jaar.

 

Het desbetreffende artikel van Aafke: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4593016/cbr-rijbewijs-depressie-ongeldig-ingetrokken-aafke-romeijn?fbclid=IwAR3F7SEB_6rJgtaI1XRQDX8uAvKgasvyM0c1DfLZSkPBWnHEEuQNHzKLRFQ

Please reload

©2018 by ASS Studentcoach. Proudly created with Wix.com