Our Recent Posts

Archive

Tags

No tags yet.

Kleine stappen met grote uitkomsten

Vandaag, precies de avond voor de WIX-presentaties, ben ik begonnen met het bloggen over mijn bedrijf ASS Studentcoach. Het is wel weer erg typisch dat ik, als begeleider, zelf ook niet kan plannen. Wees maar niet bang, met mijn cliënten weet ik wel raad! Zoals vereist ga ik over mijn mooie momenten in mijn tot nu toe korte carrière schrijven. Gelukkig vind ik dit wel een fijn onderwerp. Deze blog wil ik graag ook combineren met struikelblokken waar ik soms met moeite of helemaal niet overheen kom in verband met mijn Asperger, zodat jullie ook een kijkje in het brein van een Aspi hebben. Voor zover ik het in goedlopende zinnen kan verwoorden.

Het begon allemaal als een gedachte die al erg lang ronddwaalde in mijn hoofd. Ik wil voor mezelf beginnen, zodat ik later niet tegen vervelende bazen kon oplopen en zelf het heft in eigen handen kan nemen. Ongeveer twee jaar later, toen ik de opleiding van mijn dromen had gevonden, kwam daar ASS bij kijken. Ik had toen net een jaar de diagnose Asperger en werd begeleid door een docente met dezelfde diagnose. Voor het eerst dat ik dat ik een hulpverlener serieus nam: ze wist waar ik doorheen ging en welke drempels ik tegenkwam op de weg naar (hopelijk) succes.

Door haar kwam het idee om een eigen bedrijf te starten als ervaringsdeskundige om studenten met autisme spectrum stoornis te helpen. Dit idee heb ik doorgezet in het tweede jaar door te starten bij Ondernemend in Welzijn. Hier heb ik ASS Studentcoach opgezet en tot nu toe ben ik er heel erg druk mee bezig geweest. Doordat ik in Groningen woon en in Leeuwarden studeer ben ik niet vaak aanwezig in het atelier, maar in de stad werk ik er hard aan om een goede ondernemer te worden. Een paar mooie momenten hier zijn bijvoorbeeld het inschrijven bij Kamer van Koophandel. Door deze stap heb ik wel het gevoel gekregen dat mensen mijn bedrijf serieuzer nemen, maar ook dat het officieel is dat ik zelfstandig ondernemer ben. Datzelfde geldt voor het aanschaffen van de visitekaartjes. Super stoer als je dan als powervrouw je visitekaartje tevoorschijn tovert uit je broekzak en de juiste contacten weet te leggen.

Afgelopen maandag heb ik genetwerkt op het Friesland College in Leeuwarden. Ik heb de kans gekregen om via een docente een cursus ASS coaching te volgen via Stichting VerbindMij. Tijdens deze cursus heb ik een aantal negatieve dingen opgemerkt, maar heb ik ook uiteindelijk veel mensen een andere kijk op ASS kunnen geven. Zij krijgen namelijk de kans om samen met mijn docente en ik om tafel te gaan zitten en gerichte vragen te stellen over onze Asperger. Ook na dit moment was er een netwerkborrel waar ik zelf heel veel aan heb gehad. Ik heb connecties gelegd met Stichting VerbindMij, maar ook met andere organisaties die interesse hebben in samenwerking met mij. Dus dit is zeker een mooi moment geweest in mijn carrière.

Verder heb ik heel veel bruikbare feedback en tips gekregen van mijn medestudenten met ook autisme in mijn directe omgeving. Ook heb ik op dit moment twee cliënten via Team050. Daar kan ik over zeggen dat ik er ontzettend veel van leer en van geniet, maar verder kan ik er niet veel meer over kwijt in verband met geheimhoudingsplicht. Het is ontzettend leuk om via dit bedrijf te groeien en te werken aan mijn hulpverleners-skills, omdat dit soms nog wel eens lastig is als ras-autist.

Al met al ben ik ontzettend blij dat ik deze grote stap heb genomen en ben ik ontzettend trots op mezelf. Ook ben ik heel erg dankbaar voor iedereen die mij hierbij helpt. Ik mag dan wel zelf eigenaar zijn en het zelf hebben opgericht, maar zonder de mensen om me heen had ik dit nooit gedurfd en was het gebleven bij een droom uit een ver verleden.

#asperger #autismawareness #dutch

©2018 by ASS Studentcoach. Proudly created with Wix.com