Voor mensen met ASS, door mensen met ASS

Hier wordt omschreven wat ik doe ik als studentcoach, wat mijn beweegredenen zijn en wat mijn tarieven zijn. 

Ook hou ik in een blog al mijn mooie momenten bij als ASS Studentcoach tijdens mijn sociaal ondernemerschap.

 

OVER ASS STUDENTCOACH

De coaching

Vanaf het moment dat ik naar de hogeschool ben gegaan loop ik tegen mijn Asperger aan. De veranderingen, de manier van lesgeven, het zelfstandig worden, etc. 

Dit heeft mij uiteindelijk twee opleidingen gekost en heel veel levenslessen gegeven. Mijn middelbare schooltijd ben ik doorgelopen met een bepaald doel voor ogen: ik wilde advocaat worden. Eenmaal in de schoolbanken van HBO Rechten vond ik het echt helemaal niks voor en ben ik gewisseld. Toen kwam Bedrijfskunde MER in beeld. Een leuke, brede studie die ik wel zag zitten. Helaas zat ik erg slecht in mijn vel en moest ik halverwege het studiejaar stoppen. Ik ben naar een psycholoog geweest, omdat ik depressief en suïcidaal was. Uiteindelijk ben ik bij de psycholoog weggegaan met iets wat ik totaal niet had verwacht: de diagnose ASS in de richting van Asperger. Zelf zeg ik altijd dat ik Asperger heb, dit is namelijk een syndroom en geen stoornis. Het klinkt wat minder zwaar. Hierna ben ik de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan doen aan NHL Stenden. Op deze studie kwam ik erachter dat ik een docente had met Asperger. Yes, ik was niet de enige! En sinds dat punt van herkenning en erkenning ben ik doorgegaan. Ik wilde mijzelf inzetten voor studenten die ook deze weg nog moeten bewandelen en ik wil het ze zo soepel mogelijk maken. Ook tegen een zo laag mogelijk tarief, het blijven immers studenten. Ook wordt er nog maar weinig vergoed vanuit de overheid. Dit werk doe ik, omdat ik het geweldig en mooi werk vind. Niet vanuit een bepaald verdienmodel.

Met deze ervaringen en mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening wil ik graag andere studenten of scholieren ook helpen tijdens hun studietijd. Ik wil studieuitval voorkomen bij andere studenten: hier heb ik mijn baan van gemaakt. Sinds februari 2018 heb ik een eigen coachingpraktijk opgericht met mijzelf als ervaringsdeskundige coach.

Mijn doel is om een student volledig zelfstandig te laten functioneren door middel van inzet van ons beiden. Ik wil dat een student een stuk herkenning en erkenning voelt op de manier waarop ik dat ook voelde. Een moment in het leven dat je jezelf niet anders voelt, maar dat je erbij hoort. En dan is de coaching afgelopen en kan de student de volgende stap zetten in zijn/haar leven: de vervolgopleiding halen! 

Op het moment heb ik een cliënt waarvan de coaching erg goed verloopt. In de zomervakantie hebben wij even een pauze ingelast, omdat er op dat moment geen studie was. De reactie van cliënt is mij erg bij gebleven: "Ik ben zo blij dat ik even weer met je zit, nu is mijn studie en brein weer wat overzichtelijker." 

Ook van een andere cliënt heb ik hele positieve woorden gehoord: 

"Beste mensen, 

Ik kan zeggen dat ik erg tevreden ben met de hulpverlening die Maria heeft gegeven.

Hoe zij te werk is gegaan zorgde er voor dat ik zelf wist wat voor soort persoon mij ging helpen.

Dit begon natuurlijk bij onze eerste gesprek we hadden afgesproken in een cafe waar we voornamelijk onszelf hebben uitgelegd aan elkaar.
Hierdoor kon ik haar een sketch kunnen geven over mijzelf maar ook kreeg ik informatie over haar te weten waardoor ik wist dat zij mij kon helpen met mijn probleem.

Bij de tweede afspraak hebben wij het gehad over mijn probleem en wat ik van haar nodig had.
Wegens dat we dit relatief snel hadden besproken en onze thee nog niet op was, hebben we ook nog even een spel gespeelt en over andere dingen gepraat.

De derde afspraak was onze laatste waarin zij verschillende opties van hulpverlening aan mij voorlegde en uitleg gaf over de verschillende behandelingsmethoden.
Uit de opties die zij mij heeft voorgelegt was 1 die mijzelf erg aansprak en daar heb ik ondertussen mee contact gelegt.

 

Ik ben erg tevreden met de niet alleen de hulp die ze me heeft gegeven maar ook die manier hoe zij te werk ging."

 

Alleen maar positieve en lovende woorden dus. 

Mijn toekomstplannen zien er rooskleurig uit. Op het moment heb ik een coachingplek aangeboden gekregen bij het Ondernemerscentrum van de Hanzehogeschool (Kadijk 2), dus wat dat betreft heb ik een plek waar ik cliënten kan ontvangen.

Ook ga ik vanaf februari beginnen aan een afstudeeronderzoek (traject van een jaar) onder Lies Korevaar van het lectoraat Rehabilitatie en onder Nynke Boonstra van het lectoraat Zorg en Innovatie in de Psychiatrie. In dit onderzoek ga ik op zoek naar ervaringsverhalen van studerende vrouwen met autisme en ga ik dit bundelen in een boek. Dit boek ga ik ook uitgeven onder mijn eigen naam met behulp van beide lectoraten. Ook lijkt het mij leuk om voorlichtingen te geven over vrouwen met ASS! 

 

Heeft uw instelling interesse? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

 

AANBOD

Wat ik aanbied is onder andere helpen met plannen, overzicht houden, onderhouden van vriendschappen en relaties, omgaan met veranderingen, maar ook bijvoorbeeld het helpen met de financiën of het huishouden.
Eigenlijk alles waar een student met autisme tegenaan kan lopen. Ik geef ook e-coaching.

 

TARIEVEN

Mijn tarieven zijn relatief laag als je het vergelijkt met andere hulpverlening in de ASS-sector en ook voor een persoonlijke coach vallen de prijzen erg mee. 

Het intakegesprek is altijd gratis. Op deze manier kunnen wij elkaar eerst leren kennen en kijken we op welke manier ik jou kan helpen. 

Daarna is mijn uurloon €20,- per uur exc. BTW. Reiskostenvergoeding is €0,25 per kilometer, maar als de afspraken doordeweeks worden gepland heb ik echter gratis reizen en zullen er geen reiskosten worden gevraagd.

 

Our Recent Posts

Archive

Tags

No tags yet.
 

CONTACT

Heb je vragen? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Bernoulliplein 22, 9714BV Groningen

06-51685747

Autism_Awareness_Ribbon.png
 

©2018 by ASS Studentcoach. Proudly created with Wix.com